maandag, mei 27, 2024
HomeAlgemeen5 gadgets die jou helpen gezonder te leven

5 gadgets die jou helpen gezonder te leven

Gezondheid staat meer dan ooit in de kijker. Meer bewegen, gezond eten, aandacht besteden aan hygiëne en zorgen voor een schone omgeving zijn maar enkele manieren waarop je jouw levenskwaliteit kan verbeteren. Het wordt nog handiger als je een aantal gadgets hebt die je hierbij helpen. Daarom zetten wij er vijf op een rij.

- Advertisement -

Gadget 1: Fitbit

5 gadgets die jou helpen gezonder te leven 1

De meest bekende sportassistent is misschien wel de Fitbit. Deze gezondheidstracker helpt jou het meeste uit je sportsessies te halen en houdt de algemene toestand van je gezondheid in de gaten. Nadat je de Fitbit met je Android of Apple smartphone verbonden hebt, meet hij je hartslag en je slaapkwaliteit, en telt hij je stappen en het aantal beklommen trappen. Heb je extra motivatie nodig? De Fitbit spoort je aan om vaker recht te staan of meer stappen te zetten. Je kan kiezen voor de Fitness Tracker, zoals de Fitbit Inspire 2 of de laatste nieuwe Fitbit Versa 3, een smartwatch die ook een GPS-functie heeft en je favoriete muziek afspeelt.

Gadget 2: Luchtkwaliteit monitor

5 gadgets die jou helpen gezonder te leven 2

De luchtkwaliteit in huis heeft een grote invloed op je algemeen welbevinden. Daarom bracht NETATMO de Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor op de markt. Deze monitor meet de temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit. Bovendien houdt het toestel het geluidsniveau van je omgeving in de gaten zodat jij een optimale nachtrust krijgt. Wanneer je de monitor hebt verbonden met een smartphone, vertelt hij hoe je de luchtkwaliteit kan verbeteren.

Gadget 3: Elektrische tandenborstel

5 gadgets die jou helpen gezonder te leven 3

Een tandenborstel die ervoor zorgt dat je je tanden op de beste manier poetst, je tandvlees beschermt en zich tegelijk aanpast aan de manier waarop jij poetst? Dat is de Oral-B Genius X. Deze ultramoderne tandenborstel is voorzien van bewegingssensoren die feedback geven op de manier waarop jij je tanden poetst. Moet je minder snel poetsen? Blijf je te lang op eenzelfde plek? Of druk je te hard? Deze tandenborstel vertelt het je allemaal. De artificiële intelligentie onthoudt alles en zorgt ervoor dat je poetservaring elke keer beter wordt. Bovendien moet je hem maar om de twee weken opladen.

Gadget 4: Slowjuicer

5 gadgets die jou helpen gezonder te leven 4

Dit vierde gadget helpt je gezonde fruit- en groentensappen bereiden in een mum van tijd. De Slowjuicer Juice N’Clean van Moulinex bereidt naast sapjes ook ijsjes, coulis en jam. Je bedient hem met het touchscreenpaneel en selecteert de bereiding voor harde of zachte ingrediënten. Heb je graag pulp of net niet? Ook dat kan je kiezen. Als je klaar bent, maak je de pulpverzamelaar leeg, steek je het toestel in de vaatwasmachine en berg je hem eenvoudig op dankzij het compacte design.

Gadget 5: UV desinfecteer lamp

5 gadgets die jou helpen gezonder te leven 5

Bacteriën en microben zijn onzichtbaar, maar ze zitten overal. Als je ervoor wil zorgen dat je omgeving zo schoon mogelijk is, kan dit gadget hierbij helpen. Je houdt de lamp op twee centimeter afstand van het oppervlak en beweegt hem langzaam heen en weer. De Uv-C Desinfecteer Lamp doodt tot 99,99% van de micro-organismen en je kan hem veilig gebruiken op gsm’s, laptops, deurklinken, kinderspeelgoed en nog veel meer. Bovendien zorgt het ergonomische design ervoor dat hij makkelijk hanteerbaar is en je hem overal mee naartoe kan nemen. Net zoals bij het gebruik van sneltoetsen, kan je dit gadget dus langere tijd gebruiken zonder dat je moet vrezen voor pols- en schouderproblemen.

Wil je een van deze vijf gadgets zelf uitproberen? Surf dan naar knack.be en ontvang je kortingscode.

- Advertisement -
Robbe Claessens
Robbe Claessens
Al lang hou ik me bezig met het lesgeven van informatica aan alle soorten doelgroepen: bedrijven, senioren, scholieren, ... Met een masterdiploma aan de Universiteit van Antwerpen heb ik de nodige kennis om veel mensen iets bij te leren. Nu is het tijd dat ik mijn kennis omzet in een blog, om zo nog meer mensen te bereiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populair

- Advertisment -
Top deal!
Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!