maandag, mei 27, 2024
HomeAlgemeen5 handige gadgets voor je smartphone

5 handige gadgets voor je smartphone

Smartphones vallen niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Bijna iedereen heeft er wel eentje, en de mogelijkheden van deze mini-computers zijn de laatste jaren in een sterk tempo gegroeid. Er is weinig dat je vandaag de dag niet kan doen met je smartphone.

- Advertisement -

Zo zijn er reeds duizenden apps op de markt met allerlei interessante functies. Denk bijvoorbeeld aan een QR-scanner, chat-apps, apps om voedsel te bestellen, enzovoort. Maar als je je smartphone-ervaring nóg een niveau hoger wil tillen, kan je de functionaliteit ervan uitbreiden met externe gadgets.

Laten we nu eens een kijkje nemen naar de 5 handigste gadgets voor je smartphone.

Tile Mate

Als jij iemand bent waarvan er vaak allerlei spullen kwijt raken, dan is Tile Mate een absolute must voor jou.

Tile Mate is een kleine vierkante tracker die je kan vastmaken aan je sleutels, je handtas, je portefeuille en meer. Als je kleine kindjes hebt, kan je hem zelfs in hun jas- of broekzak stoppen.

Met je smartphone kan je dan via Bluetooth eenvoudig opsporen waar die tracker (en het object in kwestie) zich bevindt op basis van een handige kaart.

Bovendien kan je de tracker ook een geluid laten maken (tot ongeveer 70 meter afstand).

Ben je toevallig eens je smartphone kwijt maar heb je de tracker nog? Dan kan je er simpelweg tweemaal op drukken en je smartphone zal een geluid beginnen maken. Nog zo handig!

COOBILE Mobile Game Controller

Mobile gaming is zonder twijfel de meest populaire vorm van videogames spelen op dit moment. Bijna iedereen heeft wel wat games op zijn of haar smartphone.

In de meeste gevallen zijn dit games die je zonder problemen kan spelen via het touchscreen van je smartphone, maar als je meer wil halen uit je game-ervaring is een externe controller zoals die van COOBILE zeer handig, vooral voor FPS of MOBA games.

Ook meer niche games kunnen gebruikmaken van de COOBILE Mobile Game Controller. Denk bijvoorbeeld aan het spelen bij een online casino, om het neerhalen van een hendel van een gokkast te simuleren. Wanneer je je hier bijvoorbeeld inschrijft voor een no deposit bonus, is het immers handig dat je de games op een zo optimaal mogelijke manier kan spelen.

COOBILE doet dienst als een standaard game controller waarop je je smartphone kan plaatsen (en vastzetten). Je kan het evengoed gebruiken als een houder voor je smartphone als je eens een film, stream of serie wil bekijken.

Yale LiftMaster

Een cruciaal onderdeel van elk huis is een betrouwbare beveiliging. Naast een alarm zijn goede sloten absoluut noodzakelijk, zodat jij en je geliefden gerust kunnen slapen – en zodat je spullen ook niet gestolen kunnen worden wanneer je niet thuis bent.

- Advertisement -

Het is iedereen wel al eens overkomen. Je vertrekt ergens heen en zal voor een geruime tijd niet meer naar huis gaan. En dan begin je te twijfelen: “Heb ik de achterdeur wel op slot gedaan?”, “Zijn de ramen boven wel dicht?”. Die twijfel zorgt er dan voor dat je moet terugkeren. In de meeste gevallen was alles gewoon in orde en heb je alleen veel tijd gespild.

Of misschien verlies je soms je sleutels (en heb je geen Tile Mate) en kan je niet meer binnen.

Met Yale LiftMaster moet je je daar nooit meer zorgen om maken. Dit is een “smart” vergrendelsysteem waarmee je alle sloten van je huis via je smartphone kan controleren, openen en sluiten.

Je hebt geen nood meer aan sleutels en als je je zorgen maakt, kan je altijd via je smartphone controleren of alles wel veilig op slot is.

Je kan deze app zelfs instellen om op een bepaald moment automatisch alle deuren op slot te doen, zodat je je daar zelfs niet meer mee bezig moet houden. Wanneer er een toegangspunt geopend wordt, kan je instellen dat je hierover een vermelding krijgt.

Dit is ook een handige app als je vastgoed verhuurt, voornamelijk via AirBnB waar je op frequente basis iemand anders toegang moet geven tot je appartement of huis. Met deze app kan je iemand tijdelijke toegang geven via een “guest feature”, allemaal van op een afstand.

Viper SmartStart

Met Viper SmartStart kan je eenvoudigweg je wagen (of ander voertuig) in verbinding stellen met je smartphone.

Hierdoor kan je dan met een speciale app dit voertuig in gang zetten, vergrendelen, openen en stil leggen. Hiernaast kan je het ook te allen tijde lokaliseren én de status ervan nagaan (olie, brandstof en meer).

Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om de motor te controleren en er specifieke problemen mee op te sporen, door middel van de Diagnostic Trouble Code.

Kortom, het geeft je bijna volledige controle over je voertuig. Het enige dat Viper SmartStart (nog) niet kan, is je in staat stellen om je wagen op afstand te besturen.

Het enige nadeel? Een dergelijk apparaat moet eerst professioneel geïnstalleerd worden en je zal ook elke maand moeten betalen voor deze dienst.

KiiPix Portable Photo Printer

Met de KiiPix kan je foto’s printen waar je ook bent. Dit compact en opvouwbaar apparaatje leg je gewoon op je smartphone (met de foto op het display), en het drukt de foto dan automatisch af.

Dit is een gadget dat je zelfs niet moet verbinden met je smartphone, dus er komt geen gedoe bij kijken. Het enige dat je moet doen is het printpapier aanschaffen en in het apparaatje plaatsen.

Je kan de KiiPix een beetje vergelijken met het digitale (en sterk verbeterde) equivalent van de Polaroidcamera’s.

Eervolle vermelding: Skybasic Mini Digital Microscope

Tot slot nog een bonusgadget die onze top 5 net niet haalde omdat hij minder goed van pas komt in het dagelijks leven, maar wel leuk genoeg is om even te vermelden.

Zoals de naam reeds doet vermoeden is de Skybasic Mini Digital Microscope een digitale microscoop. Een kleine penvormige microscoop waarmee je vrij sterk kan inzoomen, gaande van 50x tot wel 1000x. Hiernaast kan je er ook beelden en video mee opnemen met een resolutie van maar liefst 1080P HD.

Je kan die beelden dan op je smartphone bekijken via de app, en je hebt ook de mogelijkheid om ze gewoon naar je computer te sturen.

Er zijn meerdere aanpasbare LED-lichtjes en zelfs een handige houder om de microscoop vast te houden.

- Advertisement -
Robbe Claessens
Robbe Claessens
Al lang hou ik me bezig met het lesgeven van informatica aan alle soorten doelgroepen: bedrijven, senioren, scholieren, ... Met een masterdiploma aan de Universiteit van Antwerpen heb ik de nodige kennis om veel mensen iets bij te leren. Nu is het tijd dat ik mijn kennis omzet in een blog, om zo nog meer mensen te bereiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populair

- Advertisment -
Top deal!
Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!