maandag, juni 24, 2024
HomeAlgemeenHoe jouw e-mailadres verwijderen

Hoe jouw e-mailadres verwijderen

Soms maken we een e-mailadres aan die we later niet meer nodig hebben. Er zijn verschillende mogelijkheden om een e-mailadres te verwijderen. Ofwel niet meer naar dit e-mailadres van ons apparaat verwijderen of zorgen dat het e-mailadres niet meer bereikbaar is. In deze handleiding gaan we zien hoe we een specifiek e-mailadres kunnen verwijderen op G-mail, Outlook en op hotmail.

- Advertisement -

Wat zijn de opties om je e-mailadres te verwijderen?

Er zijn twee opties die je kunt gebruiken. De eerste, niet mijn favoriet, is om gewoon je e-mailadres van je apparaat te verwijderen. Dit zorgt er voor dat je geen e-mails meer ontvangt op je apparaat. Maar het addertje onder het gras is, dat je contactpersonen nog wel mails naar jou kunnen sturen. Dit is vaak niet gewenst. Je kunt deze optie vergelijken met je brievenbus niet meer leegmaken.

De andere optie is om je e-mailadres effectief te verwijderen. Met onze brievenbus metafoor komt dit neer op je brievenbus weg te halen uit de tuin, zodat niemand er meer post kan insteken. Deze is een veel betere optie, want wanneer nu iemand een brief stuurt naar ons, dan krijgt hij/zij de melding dat het e-mailadres / postbus niet meer bestaat.

We gaan dus in dit artikel enkel kijken naar hoe je een e-mailadres volledig verwijdert in plaats van enkel te verwijderen van het apparaat.

G-mail e-mailadres verwijderen

Belangrijk om hier eerst te vermelden is dat wanneer je een g-mail account verwijdert, je echt de gehele Google account verwijderd. Kijk dus eerst goed na of je dit gebruikt op bijvoorbeeld je Android toestel om foto’s op te slaan. Google raadt aan om eerst je gegevens te downloaden voor je de gehele account verwijderd.

Google biedt ook de optie aan om enkel je e-mailadre te verwijderen en niet je gehele account!

Om een g-mail e-mailadres te verwijderen moet je de volgende stappen uitvoeren:

 1. Surf naar jouw Google account.
 2. Klik links in het menu op ‘Gegevens en personalisatie‘.

  Gegevens en personalisatie in je Google account

 3. Ga naar de sectie ‘Je gegevens downloaden, verwijderen of hier een plan voor maken‘ en in het menu kies voor ‘Een service of je account verwijderen‘.

  Gegevens en personalisatie in je Google account

 4. Hier heb je de keuze om je volledige account te verwijderen of enkel je g-mailadres. Om enkel je g-mailadres te verwijderen, klik je op ‘Een Google-service verwijderen‘.

  G-mailservice verwijderen

 5. Vervolgens klik je op het vuilbakje naast Gmail.

  G-mail e-mailadres verwijderen voor altijd

Hotmail of Outlook e-mailadres verwijderen

Outlook en Hotmail zijn beide gemaakt door Microsoft. Er is hier een heel belangrijk detail dat je moet weten voor we een e-mailadres verwijderen. Dit is namelijk wanneer je een Outlook of Hotmail e-mailadres verwijderd, dan verwijder je je hele Microsoft account.

In tegenstelling tot G-mail, waar je kunt kiezen of je jouw volledige account of jouw e-mailadres verwijder, kan dit niet met Outlook of Hotmail. Hou hier dus rekening mee.

- Advertisement -

Om jouw Outlook of Hotmail e-mailadres te verwijderen doe je het volgende:

 1. Surf naar de Microsoft website.
 2. Klik bovenaan in het menu op ‘Beveiliging‘.
 3. Klik rechts op ‘Meer beveiligingsopties‘.

  beveiligingsopties van microsoft account

 4. Scrol helemaal naar beneden en klik op ‘Mijn account sluiten‘.

  Outlook en hotmail e-mailadres verwijderen

Conclusie

Het is vaak bij de grote accounts niet mogelijk om enkel je e-mailadres te verwijderen. Vaak is dit mailadres gekoppeld aan je gehele account en moet je deze samen verwijderen. Een e-mailadres verwijderen in g-mail is perfect mogelijk, maar in Outlook en hotmail dan weer niet.

Naast het effectief verwijderen van een e-mailadres kun je er ook voor kiezen om je e-mailadres van je apparaat te verwijderen. Dit is zeker ook een optie, al weten verzenders dan niet dat je niet meer in je mailbox kijkt. Daarom is het vaak handiger om je account volledig te verwijderen van het internet, zodat dit niet voorvalt.

Wil je ook je e-mail applicatie verwijderen van je smartphone? Dan kun je onze gids lezen over hoe je een applicatie verwijderd van je gsm.

- Advertisement -
Robbe Claessens
Robbe Claessens
Al lang hou ik me bezig met het lesgeven van informatica aan alle soorten doelgroepen: bedrijven, senioren, scholieren, ... Met een masterdiploma aan de Universiteit van Antwerpen heb ik de nodige kennis om veel mensen iets bij te leren. Nu is het tijd dat ik mijn kennis omzet in een blog, om zo nog meer mensen te bereiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populair

- Advertisment -
Top deal!
Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!