Home Algemeen Hoe een QR-code maken in een recordsnelheid

Hoe een QR-code maken in een recordsnelheid

0
Hoe een QR-code maken in een recordsnelheid

Met QR-codes is het leven weeral een stuk makkelijker. Je ziet ze op brochures en websites, je gebruikt ze om geld over te schrijven en noem maar op. Maar hoe maak je nu zelf een QR code? Geen nood, het is eigenlijk niet zo moeilijk!

Belangrijk: ben je een bedrijf en wil je de QR-codes gebruiken voor een brochure? Lees dan zeker meer over dynamische QR-codes onderaan!

Wat is een QR-code

Een QR-code werkt net zoals een barcode, maar heeft veel meer mogelijkheden. Wat bedoel ik met mogelijkheden? Een barcode is eigenlijk een visuele representatie die een computer kan scannen. De barcode bestaat uit zwarte en witte streepjes en heeft een maximum aantal combinaties. Stel dat een barcode maar 2 streepjes had, dan zijn er 4 combinaties: wit + wit, wit + zwart, zwart + wit en zwart + zwart. Om alle informatie in een barcode te krijgen, hebben we nood aan veel meer streepjes.

QR-codes zijn uitgevonden om nog véél meer informatie te representeren. En dan bedoel ik echt véél meer. Het aantal unieke combinaties dat we kunnen maken met de qr codes is meer dan alle atomen in ons universum… Wauw! We moeten ons dus geen zorgen maken over combinaties die opraken.

qr-code it-pack

Hoe een QR-code maken?

Er zijn veel manieren om QR-codes te maken, maar mijn favoriete is via een website genaamd https://nl.qr-code-generator.com/. Hier kan je gratis en snel QR-codes maken en je kan ze zelfs stylen naar jouw wensen! 

Stap 1: Ga naar de website

Ga naar de website https://nl.qr-code-generator.com/. Je krijgt een scherm te zien waarop je verschillende categorieën van QR-codes kan aanduiden.

Stap 2: Selecteer het soort QR-code dat je wilt maken

Zoals je kan zien in de afbeelding hieronder, kan je veel soorten QR-codes maken. Als voorbeelden zullen we een URL QR-code maken.

Hoe een qr-code maken

Geef de URL in in het tekstvak en klik vervolgens op “Maak een QR-code aan”. Rechts verschijnt de gegenereerde QR-code!

Logo instellen op qr-code

Het is mogelijk om de QR-code helemaal te stylen naar jouw keuze. Als je klaar bent kun je klikken op “Downloaden” en dit zal een afbeelding van de QR-code downloaden naar jouw computer. Test jouw zelfgemaakte QR-code door de QR-code te scannen!

Belangrijk: ben je een bedrijf en wilt je de QR-codes gebruiken voor een brochure? Lees dan zeker meer over dynamische QR-codes onderaan!

Dynamische QR-code

Hierboven hebben we reeds gezien hoe je statische QR-codes maakt. Dit wil zeggen dat je een nieuwe QR-code moet maken wanneer de url verandert. Niet handig dus! Dynamische QR-codes zorgen ervoor dat de representatie hetzelfde blijft wanneer jd inhoud van de QR-code veranderd! 

Om een dynamische QR-code aan te maken, doe je hetzelfde als hiervoor. Alleen duid je nu de optie ‘dynamisch’ aan (hiervoor moet je wel registereren).

Als je een account hebt aangemaakt, is het ook mogelijk om te allen tijde te kijken hoeveel mensen de QR-code hebben gescand. Dit geeft aan of de QR-codes wel degelijk worden gebruikt, wat in sommige gevallen gouden informatie is!

Conclusie

Het is makkelijk om een QR-code aan te maken. Maak op voorhand de keuze tussen een statische en dynamische QR-code en beslis of het belangrijk is dat je weet hoeveel mensen de code gescand hebben. Er zijn nog andere websites waar je codes kan aanmaken zoals https://www.the-qrcode-generator.com/ of https://gratisqrcode.nl/. Kijk gerust eens rond op het internet of je er misschien betere vindt voor jouw noden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!