dinsdag, april 20, 2021
Home Algemeen Hoe een laptop aansluiten op een tv

Hoe een laptop aansluiten op een tv

Er zijn een paar verschillende manieren om je laptop aan te sluiten op een tv. In dit artikel laat ik je de twee makkelijkste en beste manieren zien hoe we een laptop aansluiten op een tv. Voor beide methoden moet je televisie een HDMI-poort beschikken.

- Advertisement -

Belangrijk: Er zijn verschillende redenen waarom je een laptop wilt aansluiten op je televisie. Ofwel wil je gewoon werken op een groot scherm, ofwel wil je een filmpje bekijken op je tv. De eerste optie die we beschrijven (de HDMI-kabel) is het beste als je wilt werken of een film die op je computer staat wilt zien. Wil je films kijken via Netflix of YouTube, dan is de Chromecast het makkelijkst (maar ook perfect mogelijk met een HDMI-kabel).

Aansluiten met behulp van een HDMI-kabel

De makkelijkste en goedkoopste manier is via een HDMI-kabel. Vaak heb je zo een kabel wel ergens in je huis liggen. Moest dat niet het geval zijn, dan heeft Coolblue wel wat opties met allemaal verschillende afmetingen. Je kunt de HDMI-kabels hier bekijken.

Een HDMI-kabel ziet er zo uit:

HDMI-kabel voor aansluiting van je computer op de tv

Vervolgens steek je de HDMI-kabel in je laptop en in de televisie. Nu heb je een paar zaken die je kunt doen. Ofwel kun je je scherm uitbreiden, dupliceren of enkel de televisie gebruiken als scherm. Ik gebruik liever de dupliceren optie, omdat je dat gemakkelijk alles kan besturen van je computer zonder op het televisiescherm te kijken.

Om te kiezen welke optie je neemt, kun je rechtsonderaan op meldingen klikken en vervolgens op projecteren:

Projectieinstellingen

Nu kun je kiezen tussen de verschillende opties:

Kies een projectie instelling op je windows computer

Afhankelijk van welke instelling je genomen hebt, kun je nu je beeld bekijken op de televisie!

Je laptop aansluiten via een Google Chromecast

Een Chromecast komt met het grote voordeel dat je niet enkel van je laptop, maar ook vanaf je smartphone films kunt laden op je televisie. Het is mijn favoriete manier om Netflix of YouTube filmpjes kunt afspelen op mijn televisie en het kost ook niet veel.

Je kunt een Chromecast kopen bij verschillende winkels, maar wij verkiezen Coolblue.

Chromecast voor je laptop aan te sluiten op je tv

Wanneer je een Chromecast koopt, krijg je een heel uitgebreide handleiding hoe je deze moet instellen. Lees het zeker aandachtig, maar het is absoluut niet moeilijk!

- Advertisement -
Hoe een laptop aansluiten op een tv 3
Robbe Claessens
Al lang hou ik me bezig met het lesgeven van informatica aan alle soorten doelgroepen: bedrijven, senioren, scholieren, ... Met een masterdiploma aan de Universiteit van Antwerpen heb ik de nodige kennis om veel mensen iets bij te leren. Nu is het tijd dat ik mijn kennis omzet in een blog, om zo nog meer mensen te bereiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populair

Top deal!
Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!