Home Algemeen Hoe sluit je een laptop aan op je tv?

Hoe sluit je een laptop aan op je tv?

0
Hoe sluit je een laptop aan op je tv?

Ben je een film tegengekomen op je laptop die je liever op groot scherm kijkt? Of wil je gewoon met een groter beeld werken? Dan kan je een laptop aansluiten op je televisiescherm. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Wij sommen er voor jou een paar op.

Met een HDMI kabel

HDMI-kabel voor aansluiting van je computer op de tv

Dit is de snelste en makkelijkste manier om je laptop en je tv te verbinden. Je checkt eerst of je laptop een HDMI poort heeft. Die ziet eruit als de poort voor een USB, maar is iets smaller. Vervolgens heb je een HDMI kabel nodig. Je steekt de ene kant van de kabel in de laptop en de andere kant in de tv. Daarna selecteer je welke poort je in je tv gebruikt hebt (meestal is dat HDMI 1 of HDMI 2). Op je laptop selecteer je rechts onderaan de meldingen

Hoe sluit je een laptop aan op je tv? 1

en kies je vervolgens voor ‘Projecteren’. Als je dan op ‘Dupliceren’ klikt, zie je nu het beeld van je laptop op je televisiescherm. Ook het geluid wordt nu afgespeeld door de tv. Denk eraan dat je de bediening nog steeds met je laptop moet doen.

Hoe sluit je een laptop aan op je tv? 2
Zo ziet de HDMI poort eruit.

Met een VGA Kabel

Hoe sluit je een laptop aan op je tv? 3

Hoe sluit je een laptop aan op je tv? 4

Zijn je televisiescherm en je laptop net iets ouder? Dan hebben ze misschien geen HDMI poort. Wat ze dan wel hebben, is een VGA poort. Om je laptop en je tv met een VGA kabel te verbinden, ga je hetzelfde te werk als met een HDMI kabel: je steekt de kabel in je televisiescherm en in je laptop, je selecteert de ingang die je koos op de tv en je kiest op je laptop hoe je het beeld wil projecteren. Let er wel op dat deze kabel alleen het beeld afspeelt. Om ook het geluid via de televisie af te spelen, heb je nog een jack kabel nodig.

Met een jack kabel kan je er ook voor kiezen om alleen geluid af te spelen op je televisiescherm. Dat is ideaal wanneer je radio wil luisteren of je favoriete playlist afspeelt met de geluidskwaliteit van je televisie.

Draadloos met Google Chromecast

Chromecast voor je laptop aan te sluiten op je tv

Een Chromecast is een klein, rond apparaat dat je aansluit aan de HDMI poort van je tv. Met dit toestel kan je het beeld en geluid van je laptop of van je smartphone afspelen op je televisiescherm. Het enige wat je moet doen op je laptop, is naar Google Chrome gaan, rechtsboven het menu met de drie verticale stippen openen en ‘casten’ selecteren. Dan kan je kiezen naar welk scherm je wil casten. Op je smartphone download je de app ‘Google Home’. Die legt vervolgens stap voor stap uit wat je moet doen. Apps zoals Netflix en YouTube hebben standaard een castfunctie als je een video afspeelt. Let er wel op dat je laptop of smartphone met hetzelfde wifinetwerk verbonden is als de Chromecast. Bovendien is de Chromecast niet duur: je hebt hem al voor € 39,99.

Draadloos met een Smart TV

Hoe sluit je een laptop aan op je tv? 5

Hoewel een Smart TV al een heleboel mogelijkheden heeft, kan het toch eens nodig zijn om het beeld van je laptop op je televisiescherm te tonen. Wanneer je dit wil doen, moet je ervoor zorgen dat je televisie en je smartphone verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk. Als je de tv hebt aangezet, ga je op je laptop naar de instellingen door links onderaan in het Windows-menu op het tandwieltje te klikken. Vervolgens ga je naar ‘Apparaten’ en selecteer je bovenaan ‘Bluetooth- of ander apparaat toevoegen’. Hierna kies je voor ‘Draadloos beeldscherm of dockingstation’. Daarna krijg je een lijst te zien met alle draadloze beeldschermen in je buurt. Zie je de naam van je Smart TV staan? Dan selecteer je die en kies je opnieuw of je het scherm van je laptop wil dupliceren of uitbreiden.

Ga je zelf aan de slag en ben je op zoek naar een van de kabels die je nodig hebt? Bezoek dan Promojagers en ontvang je kortingscode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!