zondag, mei 26, 2024
HomeAlgemeenHoe pdf’s samenvoegen

Hoe pdf’s samenvoegen

Vaak is het interessant om pdf’s samen te voegen om ze makkelijker af te drukken of om hoofdstukken of presentaties samen te voegen. 

- Advertisement -

Ik laat je hier een makkelijke manier zien hoe je pdf’s kan samenvoegen tot 1 pdf-bestand. Er zijn veel online tools die je hierbij kunnen helpen, maar ook met Adobe Acrobat Pro kun je dit doen. Omdat Adobe betalend is, laat ik je het gratis alternatief zien, genaamd ilovepdf, ILovePDF heeft nog veel andere nuttige functies zoals een pdf-bestand naar word omzetten, pdf comprimeren en een pdf opslitsen. Heel interessant om daar eens een kijkje te nemen.

Stap 1: Ga naar de website 

De eerste stap is om naar https://www.ilovepdf.com/merge_pdf te surfen. Dit brengt je op de volgende pagina:

pdf’s samenvoegen

Stap 2: Selecteer je pdf-bestanden die je wilt samenvoegen

Je kan zowel bestanden selecteren door op de rode knop te duwen of door je pdf-bestanden die je wilt samenvoegen te slepen in de website. Zodra je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met de geselecteerde bestanden.

Hoe pdf’s samenvoegen 1

Stap 3: Voeg de pdf-bestanden samen

De enige stap dat we nu moeten doen is om de bestanden effectief samen te voegen. Dit doe je door op de knop ‘Merge PDF’ te klikken. Afhankelijk van hoe groot je pdf-bestanden zijn en hoeveel je er hebt genomen om samen te voegen, kan dit al dan niet even duren.

Stap 4: Download het samengevoegd bestand

Nu is het enige dat ons rest te doen is het bestand opslaan op je apparaat. Dat kan je doen door de klikken op de download knop.

Hoe pdf’s samenvoegen 2

Conclusie

Meerdere pdf’s samenvoegen hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn nog veel tools die hetzelfde kunnen doen. Zo heb je ook bijvoorbeeld smallpdf.com en combinepdf.com. Het principe is altijd hetzelfde, selecteer je bestanden en voeg ze samen, makkelijk toch die online tools!

- Advertisement -
Vorig artikel
Volgend artikel
Robbe Claessens
Robbe Claessens
Al lang hou ik me bezig met het lesgeven van informatica aan alle soorten doelgroepen: bedrijven, senioren, scholieren, ... Met een masterdiploma aan de Universiteit van Antwerpen heb ik de nodige kennis om veel mensen iets bij te leren. Nu is het tijd dat ik mijn kennis omzet in een blog, om zo nog meer mensen te bereiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populair

- Advertisment -
Top deal!
Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!