Home Algemeen Opstartprogramma’s wijzigen in windows 10

Opstartprogramma’s wijzigen in windows 10

0
Opstartprogramma’s wijzigen in windows 10

Opstartprogramma’s wijzigen in Windows 10:

Bij het opstarten van je computer, starten er heel wat programma’s mee op. Veel mensen weten niet dat je deze programma’s kunt afzetten, maar daar komt verandering in. In deze blog laten we je zien hoe we de opstartprogramma’s wijzigen in Windows 10.

Stap 1. Ga naar instellingen

De eerste stap die we doen is naar instellingen navigeren. Dit doen we door links onderaan op het Windows icoontje te klikken. Dit icoontje ziet er als volgt uit:

Opstartprogramma's wijzigen in windows 10 1

Nadat je hier op gedrukt hebt, krijg je een menu te zien. Dit menu laat je ook toe om te zoeken naar een bepaalde applicatie. De applicatie die wij zoeken is instellingen. Type dus nu (met het menu nog open) “instellingen”, je krijgt nu een gelijkaardig scherm als het volgende:

Opstartprogramma's wijzigen in windows 10 2

Tip: Wist je dat je ook de standaardprogramma’s kan wijzigen in Windows 10 waarmee je bestanden opent?

Stap 2. Open de applicatie instellingen

Klik vervolgens in het menu op Instellingen, dan verkrijg je het volgende scherm. Klik vervolgens op Apps:

Opstartprogramma's wijzigen in windows 10 3

Stap 3. Klik in het menu aan de zijkant op Opstarten

Nu zie je aan de zijkant van je scherm een balk met allemaal knoppen “Apps en onderdelen”, “Standaard-apps”, … Maar klik op de knop “Opstarten”.

Opstartprogramma's wijzigen in windows 10 4

Stap 4. Selecteer welke programma’s je wilt opstarten als je Windows computer opstart.

Nu heb je hier de optie om te selecteren welke programma’s je opstart samen met je computer. Veel plezier!

Conclusie

Nu weet je hoe je programma’s opstart samen met je Windows computer. Dit zal al veel doen aan de snelheid van je computer. Vaak duurt het opstarten van Windows 10 lang, omdat allemaal programma’s mee moeten opstarten. Hoe meer je er uitschakelt, hoe sneller hij zal gaan. Schakel alleen bestanden uit waarvan je ze kent!

Is je computer nog steeds traag? Schoon je Windows 10 computer dan even op! Je kunt ook altijd eens overwegen om over te schakelen op een SSD, dan start de computer enorm snel op!

Previous article Vervallen Office versie
Next article Hoe je wifi wachtwoord vinden in Windows 10
Al lang hou ik me bezig met het lesgeven van informatica aan alle soorten doelgroepen: bedrijven, senioren, scholieren, ... Met een masterdiploma aan de Universiteit van Antwerpen heb ik de nodige kennis om veel mensen iets bij te leren. Nu is het tijd dat ik mijn kennis omzet in een blog, om zo nog meer mensen te bereiken!
Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!