Een paar dagen geleden kregen we een mailtje van iemand die problemen had met haar Microsoft Office account. Elke keer als ze haar outlook, word of eender welke andere Microsoft Office tool opende kreeg ze de volgende error:

Dit probleem geeft aan dat je huidige Microsoft Office licentie vervallen is. We hebben een nieuw pakketje nodig, we kunnen dit op twee soorten manieren aanpakken:

  1. Een nieuwe versie gaan kopen in een winkel: Hier heb je de optie om elk jaar een nieuwe te kopen, of eentje die voor altijd geldig is.
  2. Automatisch Microsoft geld laten afhalen van je rekening en dit automatisch laten doen

Ik zou persoonlijk eentje kopen dat voor altijd geldig is, dit is het minste werk en je bent voor een tijd goed. Als je elk jaar een nieuwe koopt betaal je na 2-3 jaar al even veel als gewoon nu een onbeperkte versie te kopen. Het nadeel is wel dat je altijd dezelfde versie hebt.

Voorbeeld: als ik nu een licentie van Microsoft Office 2016 met onbeperkte duur betaal ik (op datum 11/10/2018) ongeveer 150 euro. Als ik het per jaar zou doen kost het mij ongeveer 69 euro. Maar het nadeel is nu dus dat als er een nieuwe versie komt van Microsoft Office, dan heb ik deze natuurlijk niet.