Home Algemeen Wat is HTTPS en waarom het voor jou belangrijk is.

Wat is HTTPS en waarom het voor jou belangrijk is.

0
Wat is HTTPS en waarom het voor jou belangrijk is.

Wat is dat groene slotje naast je url balk?

Vandaag de dag is veiligheid en privacy een heel belangrijk aspect van het online surfen op het internet met een browser. HTTPS is uitgevonden om je veiligheid op het internet beter te kunnen garanderen. HTTPS, ook wel bekend als het groen slotje naast de URL balk, zorgt er namelijk voor dat als je op een website gegevens invult, dat deze dan niet leesbaar zijn voor hackers. Een voorbeeld van gegevens die je invult die heel belangrijk zijn en die je niet wilt dat een hacker deze te pakken krijgt, is bijvoorbeeld bankgegevens:

ING Bankgegevens
ING Bankgegevens

Hoe kan je zien of een website HTTPS beveiligd is

Om te kijken of een website HTTPS beveiligd is op je computer kan je een kijkje nemen naar de adresbalk:

Wat is HTTPS en waarom het voor jou belangrijk is. 1
Adresbalk van www.google.be

Hier zie je dat er een slotje staat naast het adres. Dit wilt dus zeggen dat de website met het HTTPS-protocol beveiligd is. Een voorbeeld van een website die niet met HTTPS beveiligd is, is de volgende:

Wat is HTTPS en waarom het voor jou belangrijk is. 2
Onbeveiligde website

Hier zie je staan ‘Not secure’ in plaats van een slotje, dit wil dus zeggen dat de website geen gebruik maakt van HTTPS.

Conclusie

We willen absoluut niet zeggen dat de website’s zonder HTTPS niet meer bezocht mogen worden. Wel moet je er bij stilstaan dat hackers mogelijk kunnen kijken naar wat je invult op een website (denk aan een formulier). Dus als richtlijn gebruik het volgende: als je iets op een website invult waarvan je niet wilt dat hackers dit te zien krijgen, zorg er dan voor dat de website in kwestie HTTPS beveiligd is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!