zondag, mei 26, 2024
HomeAlgemeenWelke browser heb ik nu eigenlijk op mijn computer?

Welke browser heb ik nu eigenlijk op mijn computer?

Er zijn ontzettend veel browsers vandaag de dag. Allemaal hebben ze andere kenmerken en functionaliteiten. Vaak staat er een standaard browser ingesteld als je een Windows of Apple computer aankoopt. Maar daarnaast is het perfect mogelijk om nog andere browser te installeren. Maar je vraagt je misschien af of welke browser heb ik nu eigenlijk staan op mijn computer?

- Advertisement -

We gaan kijken hoe je juist achterhaald welke browser je op je computer hebt staan. Daarnaast is er ook een website waar je naar kunt surfen om dit te achterhalen!

Wil je meer weten over browsers? Lees ons nieuw artikel!

Welke browser staat er standaard op mijn computer?

Bij het aankopen van een Windows computer staat er standaard Edge, of ook wel internet Explorer genoemd, geïnstalleerd. Kortgeleden is het logo van Edge ook veranderd. Je zult misschien plots een nieuw icoontje zijn tegengekomen op je bureaublad:

Nieuwe edge logo
Nieuwe microsoft edge logo

Een van deze twee icoontjes ga je ongetwijfeld terugvinden. Je kunt ook eens zoeken in je zoekbalk en dan ga je het ook wel tegekomen:

Welke browser heb ik nu?

Bij een Apple computer staat er standaard Safari geïnstalleerd. Dit logo ziet er uit als een kompas:

Browser Safari logo
Safari logo

Welke browsers heb ik nog op mijn computer staan?

Naast de standaardbrowsers is het mogelijk om nog andere browsers te installeren. De meest bekende browsers zijn:

  • Google Chrome
  • Firefox
  • Brave
  • Opera
Top 10 Most Popular Web Browsers in 2019 - Web Solution Winner
Foto afkomstig van websolutionwinner

De makkelijkste manier om te kijken welke browsers je op je computer hebt staan is door naar programma’s te gaan.

Op een Windows computer kun je op het Windows-icoontje klikken en vervolgens “Standaardapps” intypen. Klik op het resultaat zoals hieronder in de afbeelding wordt weergeven:

Standaardapps bekijken op windows 10

Scrol naar beneden en klik op de knop waar staat “Webbrowser“. Hier kun je alle browsers bekijken die op je computer geïnstalleerd staan! In mijn geval is dit dus Firefox, Google Chrome, Internet Explorer en Microsoft Edge.

Welke browser heb ik op mijn computer?
De verschillende browsers die geïnstalleerd staan op mijn computer

Op een Apple computer kun je best navigeren naar de plaats waar je programma’s verwijderd. Hier staan alle programma’s opgelijst, inclusief de browsers. Kijk goed naar de icoontjes om te achterhalen welke browser je hebt geïnstalleerd op jouw mac.

Online tool voor je huidige browser te achterhalen

Er is ook een tool die laat zien met welke browser je momenteel aan het werken bent. Wanneer je naar de website surft, zie je bovenaan welke browser je gebruikt. In mijn geval is dit dus Google Chrome. Daarnaast geven ze ook aan of je de laatste nieuwe versie hebt. Als dit niet het geval is, raad ik aan om je browser up te daten.

Online tool voor te kijken welke browser je hebt. In mijn geval is dit Google Chrome
Mijn browser is Google Chrome
- Advertisement -
Robbe Claessens
Robbe Claessens
Al lang hou ik me bezig met het lesgeven van informatica aan alle soorten doelgroepen: bedrijven, senioren, scholieren, ... Met een masterdiploma aan de Universiteit van Antwerpen heb ik de nodige kennis om veel mensen iets bij te leren. Nu is het tijd dat ik mijn kennis omzet in een blog, om zo nog meer mensen te bereiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populair

- Advertisment -
Top deal!
Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!