maandag, juni 24, 2024
HomeAlgemeenDé beste WeTransfer gids van 2020

Dé beste WeTransfer gids van 2020

We weten allemaal hoe lastig het kan zijn om bestanden online te verzenden. Vroeger was mail een van de meest gebruikte manieren om een bestand te verzenden. Maar al snel werd duidelijk dat je via mail maar een maximum aantal megabytes kan verzenden.

- Advertisement -

Als oplossing op dit probleem werd WeTransfer op de markt gebracht. WeTransfer is een van de populairste manieren om bestanden online te verzenden. De limiet van bestanden op te laden is 20 gigabyte met een betaalde account. Met een gratis account kun je bestanden opladen tot wel 2 gigabyte, dit is vaak meer dan voldoende.

Daarnaast heeft WeTransfer nog een ander sterk punt. Ze bieden namelijk een app aan voor IPhone, IPad en Android! Hierdoor kun je dus ook makkelijk bestanden verzenden en ontvangen met je mobiele apparaten.

Hoe WeTransfer versturen?

Om bestanden te versturen heb je geen account nodig, al zijn er wel voordelen aan verbonden.

  1. Om te beginnen, surf naar https://wetransfer.com/
  2. Accepteer de gebruiksvoorwaarden door te klikken op “Ik ga akkoord”
Gebruiksvoorwaarden accepteren van WeTransfer
Gebruiksvoorwaarden van WeTransfer accepteren
  1. Sleep de bestanden die je wilt doorsturen naar de pagina
  2. (Optioneel) schrijf een bericht
  3. Nu zijn er twee manieren om een bestand door te sturen. Ofwel maak je een link en deel je deze, ofwel verstuur je een link direct, via e-mail, naar de gebruiker. We overlopen ze beiden hieronder
Bestanden verzenden met WeTransfer
Bestand verzenden via link of e-mail

Tip: Als je bestanden gaat versturen, kan het even duren voor alles is geüpload. Om de overdracht sneller te laten gaan, kun je gebruik maken van compressie. Je kunt bijvoorbeeld van de te-verzenden-bestanden een zip-bestand of een rar-bestand maken.

Optie 1: Bestand verzenden via link

De standaardmethode is om bestanden te verzenden via “Transfer link ophalen”. Dit wilt zeggen dat wanneer je op “Creëer mijn link” klikt, dat er een link wordt gedeelt die je zelf kunt doorsturen naar jouw ontvangers. In dit voorbeeld is de link, ook wel URL genoemd, het volgende: https://we.tl/t-cTjrZS0Nin

Bestanden verzenden via link

Wat je nu kunt doen is de link kopiëren en via e-mail naar je ontvanger(s) sturen. Je kunt de link ook doorsturen via Facebook of een ander middel.

Als je het toch via e-mail wilt doen, is optie 2 handiger. In Optie 2 gaat WeTransfer de link automatisch versturen naar je geadresseerde. Dat bespaart je weer wat werk!

Optie 2: Bestanden verzenden via e-mail

Wil je de link automatisch versturen via e-mail, dan is deze optie het beste. WeTransfer zal automatisch de mail afleveren bij jouw gebruiker.

Wetransfer versturen via e-mail

Hoe WeTransfer openen?

Een link openen is redelijk eenvoudig. Wanneer je de link in je inbox hebt, kun je er gewoon op klikken. Daarna zal een scherm verschijnen waar je het bestand kan downloaden!

Wetransfer bestand downloaden

Moet ik een gratis WeTransfer account aanmaken?

Je hoeft absoluut geen gratis account aan te maken. Maar moest je toch kiezen voor een gratis account, dan heb je enkele extra voordelen:

  • Je kunt je verzonden bestanden verwijderen
  • Je hebt een overzicht van al je verstuurde bestanden
  • Krijg een notificatie als je bestanden wel of niet gedownload zijn
  • Je hoeft niet altijd een code in te typen als je nieuwe bestanden wilt versturen
  • Je kunt naar wel 10 personen tegelijk een WeTransfer sturen

De voornaamste reden in mijn ogen is dat je een overzicht krijgt van alle verzonden bestanden en dat je ze ook kan instellen. De andere zijn voor mij persoonlijk niet zo belangrijk.

- Advertisement -

Kun je WeTransfer installeren op een IPhone, IPad of Android?

Absoluut! Als je gaat naar de Play of App Store en je zoekt naar ‘WeTransfer’, dan vind je de volgende icoontje terug:

WeTransfer in de Mac App Store
Icoon in de App Store
Collect: Save and share ideas - Apps op Google Play
Icoon in de Play Store

Zijn de links voor altijd geldig?

Wanneer je een gratis account hebt, zijn de links maar 7 dagen geldig. Wanneer de tijd verstreken is, vervalt de link. Als iemand dus na deze tijd op de link klikt, zal hij of zij een mededeling te zien krijgen waarin staat dat de link vervallen is.

Wat zijn WeTransfer alternatieven?

Een van de betere alternatieve is een online opslagruimte zoals Dropbox, Google Drive of One drive. Je kunt bestanden opladen en delen met je vrienden of collega’s. Als je toch eens kijken naar Smash.

- Advertisement -
Robbe Claessens
Robbe Claessens
Al lang hou ik me bezig met het lesgeven van informatica aan alle soorten doelgroepen: bedrijven, senioren, scholieren, ... Met een masterdiploma aan de Universiteit van Antwerpen heb ik de nodige kennis om veel mensen iets bij te leren. Nu is het tijd dat ik mijn kennis omzet in een blog, om zo nog meer mensen te bereiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populair

- Advertisment -
Top deal!
Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!