maandag, mei 27, 2024
HomeAlgemeenWhatsApp op laptop

WhatsApp op laptop

Whatsapp op laptop

Wist je dat je ook Whatsapp op je laptop of computer kunt zetten? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een gsm waar Whatsapp op geïnstalleerd is. Daarnaast zijn er twee manieren om Whatsapp op je laptop te zetten, namelijk door het Whatsapp programma te installeren of via de browser naar web.whatsapp.com te surfen. We bespreken nu beide manieren.

- Advertisement -

Methode 1: Installeer Whatsapp op je laptop of computer

Stap 1: Installeer Whatsapp

Whatsapp heeft een programma gemaakt dat je kunt installeren op je computer. Dit kan zowel voor Windows als voor een Mac. Je kunt het programma voor op je laptop of computer hier downloaden. Wanneer je naar de website gaat, zie je de volgende pagina:

WhatsApp op laptop 1

Klik vervolgens op de groene download-knop. Dit opent de installer en installeert Whatsapp op je laptop of computer. 

Stap 2: Scan de QR-code

Wanneer je het Whatsapp programma hebt geinstalleerd, kun je WhatsApp openen. Dit geeft het volgende venster:

WhatsApp op laptop installeren door QR-code te scannen

Open vervolgens je gsm en scan de qr-code. Dit doe je door WhatsApp te openen op je gsm en rechtsbovenaan op de 3 puntjes te klikken en dan op ‘Gekoppelde apparaten’ te klikken.

WhatsApp op laptop 2

Klik vervolgens op ‘Een apparaat koppelen’, scan vervolgens de QR-code. En als alles goed is verlopen, kun je nu chatten!

Methode 2: WhatsApp web

Stap 1: Surf naar WhatsApp web

Open je browser op je laptop en surf naar https://web.whatsapp.com/. Je krijgt het volgende scherm te zien:

WhatsApp op laptop 3

Stap 2: Scan de QR-code

Net zoals bij methode 1, moet je nu de QR-code scannen met je smartphone. Kijk bij Methode 1 even hoe je dit juist moet doen. Als alles goed is verlopen, kun je nu online chatten, veel plezier!

Conclusie

De stappen om Whatsapp op je laptop te krijgen zijn zowat hetzelfde. Je gsm dient als een authenticator waarmee je aameldt op WhatsApp web. Je kunt het een vergelijken met Itsme, handig toch!

- Advertisement -
Robbe Claessens
Robbe Claessens
Al lang hou ik me bezig met het lesgeven van informatica aan alle soorten doelgroepen: bedrijven, senioren, scholieren, ... Met een masterdiploma aan de Universiteit van Antwerpen heb ik de nodige kennis om veel mensen iets bij te leren. Nu is het tijd dat ik mijn kennis omzet in een blog, om zo nog meer mensen te bereiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populair

- Advertisment -
Top deal!
Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!