maandag, mei 27, 2024
HomeAlgemeenMaak een wifi QR-code kaart voor je gasten in 3 stappen.

Maak een wifi QR-code kaart voor je gasten in 3 stappen.

Als er gasten komen naar jouw thuis is de eerste vraag vaak “Wat is het wifi wachtwoord?”. Maar waar hebben we dat vervelend boekje nu weer gelaten met alle wachtwoorden? Geen nood, er bestaat nog een veel gemakkelijkere manier, namelijk een wifi QR-code kaart! 

- Advertisement -

Het is mogelijk om een QR-code kaartje af te printen dat je gasten kunnen scannen om direct met jouw internet te verbinden. Handig toch! Laten we eens kijken hoe je dit aanmaakt.

Meer weten over wifi? Lees dan onze volledige wifi gids!

Stap 1: Open de QR-code website

Surf naar de website https://nl.qr-code-generator.com/. Dit is een website die je toelaat om heel makkelijk QR-codes te maken. 

Stap 2: Kies de categorie wifi

In de lijst van categorieën staat er wifi:

wifi qr code categorie kiezen

Als je Wifi selecteert zie je onderaan 3 nieuwe invoervelden verschijnen.

Stap 3: Vul je netwerknaam en wachtwoord in

Dit is de moeilijkste stap: je netwerknaam en wachtwoord invullen. De netwerknaam is de naam van je internet. Dit kan je makkelijk vinden door op je Windows computer te klikken op het netwerk icoontje rechts onderaan in de startbalk. In rood is de netwerknaam omcirkeld:

Wifi SSID zoeken

Op je mac kan je het vinden door bovenaan in het menu op het Wi-Fi icoon te klikken en in de lijst te zoeken naar jouw Wi-Fi naam (ook wel SSID genoemd).

Zoek wifi naam op mac computer

(afbeelding van https://support.apple.com/nl-nl/HT201974)

Wanneer je je netwerknaam hebt gevonden, geef je deze onderaan in het formulier in samen met het wachtwoord van je internet. Daarna geef je de juiste “Encryption” in. Als je deze niet kent, is dat geen ramp. De kans is groot dat het gewoon WPA/WPA2 is. 

Maak een wifi qr code kaartje

Als je klaar bent, klik je op “Maak een QR-code aan” en dan verschijnt er rechts jouw kersverse QR-code! 

Stap 4: Download de QR-code en print deze af

Klik nu rechts op “Downloaden” om de QR-code te downloaden. Nu kun je deze afdrukken en thuis in de woonkamer leggen. Geen stress meer als er gasten langskomen! 
Scan zeker de QR-code eens om te testen of het wel degelijk werkt!

- Advertisement -
Robbe Claessens
Robbe Claessens
Al lang hou ik me bezig met het lesgeven van informatica aan alle soorten doelgroepen: bedrijven, senioren, scholieren, ... Met een masterdiploma aan de Universiteit van Antwerpen heb ik de nodige kennis om veel mensen iets bij te leren. Nu is het tijd dat ik mijn kennis omzet in een blog, om zo nog meer mensen te bereiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populair

- Advertisment -
Top deal!
Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!