zondag, mei 26, 2024
HomeKoopadviesDe beste All in one pc? Bekijk onze vergelijking

De beste All in one pc? Bekijk onze vergelijking

Ben je op zoek naar een goede all in one computer of ben je nog aan het twijfelen of je er een zou kopen? In dit artikel leg ik uit wanneer je een all in one computer zou kopen en welke goede all in one pc’s er nu op de markt zijn. Op het einde van het artikel vind je mijn persoonlijke mening of je best een vaste computer of een all in one computer moet kopen.

- Advertisement -

Wat is een all in one computer?

Simpel gezegd is een all in one computer een computer met, je raadt het al, alles in één. Hier hebben ze het alleen over alles wat bij een computer hoort (ram, harde schijf, …) en het scherm. Het kan soms zijn dat er een draadloos toetsenbord en muis wordt meegeleverd.

Je zal soms nog een all in one pc tegenkomen die een cd-rom lezer heeft, maar ook dit begint er stilaan uit te gaan.

Wat zijn de voordelen van een all in one computer?

Er zijn verschillende voordelen gekoppeld aan een all in one computer. We sommen er hier een paar op:

 • Weinig kabels: wanneer je een AIO pc hebt, dan heb je een stuk minder kabels. Je hebt maar minimum 1 kabel nodig, namelijk de stroomkabel. Daarnaast kan het zijn dat je nog een kabel nodig hebt voor je toetsenbord en muis. Je kunt echter deze ook draadloos aankopen.
 • Weinig ruimte: Als je alleen een scherm hebt, dan neem je een stuk minder ruimte in beslag dan een gewone computer. Daarnaast heeft zo een computer een moderne look. Dat is altijd mooi meegenomen!
 • Ingebouwde camera: vaak zit er in een camera ingebouwd in het scherm. Dus je hebt geen nood meer voor een externe camera.
 • Ingebouwde microfoon: als er een camera ingebouwd zit in het scherm, heb je vaak ook dat er een microfoon in zit. Ook dat moet je dus niet meer aankopen.
 • Komt soms in touchscreen vorm.

Wat zijn de nadelen van een all in one computer?

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan een all in one computer. We sommen er hier een paar op:

 • Componenten zijn vaak minder makkelijk vervangbaar, vooral bij mac all in one computers. RAM is vaak wel een uitzondering die je kan upgraden.
 • Als je een groter scherm wilt in de toekomst is dit niet echt een optie. Een tweede scherm is wel mogelijk.
 • Vaak is het scherm niet in hoogte verstelbaar.
 • Vaak niet geschikt voor gamen: in een all in one computer zitten vaak dezelfde componenten als in een laptop. Dit betekent dat de AIO variant minder sterk is dan een gelijkaardige vaste computer.
 • In het algemeen is een all in one computer minder krachtig dan een vaste computer voor dezelfde prijs.

Wat is de beste all in one pc van 2020?

Er zijn verschillende merken die een goede all in one pc aanbieden. Als je fan bent van Apple, is de IMac altijd een goed idee. De nieuwe IMac van 2020 komt nu ook met een gratis magic mouse 2 en een magic keyboard!

Apple iMac 27 all one in one computer
All in one computer van Apple: de IMac

Geen fan van Apple? Dan heeft Lenovo ook zeker een goed alternatief! De Lenovo ideacentre AIO 520. Ook bij dit model is er een toetsenbord en muis meegeleverd.

Lenovo ideacentre AIO 520-27ICB all one in one computer
Lenovo Ideacentre AIO 520

Op zoek naar andere computers? Je kan bij Coolblue nog veel meer all in one computers vinden!

Zou ik een all in one computer kopen?

Denk je toe te zijn aan een nieuwe computer? Bekijk misschien toch eens onze tips om je computer op te schonen. Vaak gaat hij dan terug een pak sneller. Of je kunt hem altijd eens terug naar fabrieksinstellingen proberen te zetten.

Als ik voor mezelf mag spreken, ben ik niet zo een grote fan van een all in one computer. De grootste reden is dat je voor dezelfde prijs vaak een betere en krachtigere computer kan kopen. Daarnaast is het ook niet makkelijk wanneer je een component wilt vervangen. Als je deze nadelen zet naast het voordeel dat je minder draden moet gebruiken of touchscreen, dan kies ik toch voor een vaste bak.

- Advertisement -
Robbe Claessens
Robbe Claessens
Al lang hou ik me bezig met het lesgeven van informatica aan alle soorten doelgroepen: bedrijven, senioren, scholieren, ... Met een masterdiploma aan de Universiteit van Antwerpen heb ik de nodige kennis om veel mensen iets bij te leren. Nu is het tijd dat ik mijn kennis omzet in een blog, om zo nog meer mensen te bereiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populair

- Advertisment -
Top deal!
Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!