zaterdag, juli 20, 2024
HomeProgramma'sHoe een skype account aanmaken en gebruiken in 5 stappen

Hoe een skype account aanmaken en gebruiken in 5 stappen

Vandaag de dag is online communicatie belangrijker dan ooit. Skype heeft en blijft een belangrijke rol spelen om te communiceren vanachter je computer of smartphone. Het is niet altijd duidelijk hoe je een skype account kan aanmaken. In dit artikel laat ik je zien hoe je eenvoudig eentje maakt.

- Advertisement -

Skype heeft onlangs veranderingen doorgevoerd waardoor het mogelijk is om Skype te gebruiken zonder het te installeren of zonder zelfs een account te maken. Deze manier van werken leg ik onderaan het artikel uit.

Hoe een skype account aanmaken

1. surf naar de skype website

De eerste stap bestaat eruit om naar de website van Skype te surfen: https://www.skype.com/nl/

2. maak een account aan

Rechts bovenaan op de website staat een link “Aanmelden”. Wanneer je hierop klikt zal je een menu-item zien verschijnen dat zegt “Aanmelden”.

Hoe een skype account aanmaken en gebruiken in 5 stappen 1

Dit brengt je naar een nieuw scherm. Hier kan je kiezen om een account te maken met je gsm nummer of met je e-mailadres. Ik kies er persoonlijk voor om mijn e-mailadres te gebruiken, maar weet dat het ook kan met je gsm nummer.

Belangrijk: Het is dus niet nodig om een Microsoft e-mailadres (bijvoorbeeld @outlook.com of @hotmail.com) te hebben. Elk mailadres volstaat. Ik gebruik in dit voorbeeld een g-mail e-mailadres. 

Belangrijk punt 2: Als je al een Microsoft account hebt, kun je hiermee perfect aanmelden en hoef je dus geen nieuwe aparte Skype account te maken. Als je een account op Microsoft hebt, heb je automatisch ook een account op Skype. Dus moest je je e-mailadres ingeven en er staat dat het e-mailadres al in gebruik is, dan kan je doorgaan naar stap 3.

Hoe een skype account aanmaken

Kies vervolgens een wachtwoord. Dit gaan we straks nodig hebben om aan te melden op onze nieuwe account.

Geef vervolgens jouw voor- en achternaam in:

Skype account voornaam en achternaam instellen

Daarna moet je het land en jouw geboortedatum invullen. 

Wanneer dit gedaan is, wilt Skype verifiëren of je geen fout e-mailadres hebt ingegeven. Skype zal een mail naar jou sturen met een code in. Deze zal je nu moeten ingeven om te bevestigen dat je het juiste e-mailadres hebt ingegeven.

Skype e-mailadres bevestigen

En nu ben je klaar met registereren!

3. Skype downloaden

Belangrijk: Het is perfect mogelijk om Skype te gebruiken zonder installatie. Klik hier om te weten hoe.

- Advertisement -

Als je op een Windows computer zit heb je twee manieren om Skype te installeren. Je kan dit doen via de Microsoft Store of via de website van Skype. Uit persoonlijke voorkeur verkies ik de website versie. Hierbij kunnen ook Mac gebruikers volgen. Kijk zeker of je nog genoeg plaats hebt op je computer, anders moet je jouw computer even opschonen.

Wanneer je nu naar de website van Skype gaat, zal je zien dat deze er nu anders uitziet. Dit komt omdat je een account hebt gemaakt. Bovenaan staat er een knop “Downloads”. Hier mag je op klikken.

Hoe een skype account aanmaken en gebruiken in 5 stappen 2

Kies in het menu de juiste versie voor jouw computer. 

Skype downloaden

Opgelet: Voor Windows gebruikers zie je bovenaan “Download Skype voor Windows” staan en onderaan “Download Skype voor Windows 10”. Zoals hierboven vermeldt, kies ik voor de bovenste versie. Wanneer je op het juiste item hebt gelikt, zal je download starten.

4. Skype installeren

Wanneer Skype gedownload is, kan je op het bestand klikken. Volg nu de stappen die de installatiewizard voorlegt. Wanneer je dit hebt gedaan, kan je door naar de volgende stap.

5. aanmelden op Skype

Wanneer je Skype opstart, krijg je het volgende scherm te zien:

Skype instellen

Wanneer je op “Aanmelden of maken” klikt, zal je nu de accountgegevens van hierboven moeten ingeven. Wanneer je aangemeld bent, kan je Skype beginnen instellen, dit wil zeggen: een profielfoto instellen, camera/microfoon selecteren enzovoort. Wanneer je dit gedaan hebt, kan je Skype beginnen gebruiken!

Skype programma

En dat waren de stappen hoe we een Skype account aanmaken op je computer!

Hoe skype gebruiken zonder installatie

Het is helemaal mogelijk om Skype te gebruiken zonder installatie. Het kan zijn dat je geen nieuwe programma’s wilt installeren op je computer. Daarom is er een methode uitgevonden dat dit niet meer hoeft. 

Om Skype te gebruiken zonder programma surf je het best naar de website van Skype. Bovenaan in het menu staat er “Een vergadering hosten”. Je ziet nu het volgende formulier:

Online skype vergadering maken

Hier kan je een groep maken waaraan meerdere mensen kunnen meedoen. Er staat misschien wel “Vergadering”, maar je mag gerust ook bellen zonder te vergaderen! 🙂 Geef het gesprek een naam en druk op “Gratis vergadering maken”. 

Skype heeft nu een unieke URL gemaakt waar mensen op kunnen klikken om aan deel te nemen. Je kan de link doorsturen via mail of op een andere manier. Wanneer je klaar bent kun je klikken op “Oproep starten”.

Skype link delen

Dit zal jou toevoegen aan het gesprek en nu kan je Skypen met je vrienden! 

Notitie: Wanneer je Skype geïnstalleerd hebt op je computer, kan skype je vragen of je misschien het programma wilt openen i.p.v. in de browser te bellen. Hier mag je op ingaan, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Skype openen op je computer

Hoe skype gebruiken zonder account

Het is ook perfect mogelijk om Skype online te gebruiken zonder account of zonder het installeren van Skype. Je kan exact de procedure hierboven volgen zonder een account te maken… Handig toch!

- Advertisement -
Robbe Claessens
Robbe Claessens
Al lang hou ik me bezig met het lesgeven van informatica aan alle soorten doelgroepen: bedrijven, senioren, scholieren, ... Met een masterdiploma aan de Universiteit van Antwerpen heb ik de nodige kennis om veel mensen iets bij te leren. Nu is het tijd dat ik mijn kennis omzet in een blog, om zo nog meer mensen te bereiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populair

- Advertisment -
Top deal!
Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!