Home Windows 10 Blauw licht filter Windows 10

Blauw licht filter Windows 10

0
Blauw licht filter Windows 10

Heb je soms ook het gevoel dat je ogen tranen nadat je lang naar een computerscherm of gsm hebt gekeken? Vaak is ligt blauw licht aan de oorzaak van dit probleem. Er zijn allerlei onderzoeken naar blauw licht gebeurt en vaak concluderen ze hetzelfde, namelijk dat je het beter kan vermijden voor het slapen. Maar goed nieuws, je kunt een blauw licht filter instellen op Windows.

Blauw licht filter instellen in Windows 10

Sinds nog niet zo lang geleden kun je in Windows een nachtlamp instellen. Dit zal het licht op je computer dimmen, zodat er geen blauw licht meer door komt. Je kunt zelfs een klok zetten wanneer het effect in werking treedt. Vroeger kon je hetzelfde bereiken met het programma F.lux. Flux heeft nog de mogelijkheid om op basis van zonsondergang je scherm te dimmen. Maar sinds kort zit dan ook in de nachtlamp, dus er is niet echt meer een reden om F.lux te gebruiken in mijn ogen.

Om de nachtlamp te activeren klik je op het Windows icoontje en zoek je naar nachtlamp:

Nachtlap windows 10

Vervolgens kun je sterkte aanpassen, maar ook onderaan een schema instellen. Hier heb je mogelijkheid om volgens een uurschema te werken of via zonsondergang. Windows weet wanneer het zonsondergang gaat zijn, omdat je een regio moet aanduiden. Hier kun je ook zonsondergang bekijken.

Blauw licht filter instellen op windows

Blauw licht filter instellen op je gsm

Het is ook mogelijk om een blauw licht filter in te stellen op de smartphone. Het hangt van toestel tot toestel af waar de instelling staat. Bij Android is het vaak te vinden in het menu als je van boven naar beneden swiped. Vaak wordt blauw licht filter anders genoemd op je smartphone, namelijk ‘Nachtmodus’.

Blauw licht filter instellen op android

Op een IPhone heet de instelling ‘Night Shift’. Je kunt ook door omhoog te swipen op het maantje klikken.

Blauw licht filter instellen op iphone

Op zoek naar nog leuke tips? Bekijk onze 5 Windows 10 tips die je absoluut moet weten!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!