Home Windows 10 Snel je bureaublad achtergrond instellen op Windows 10

Snel je bureaublad achtergrond instellen op Windows 10

0
Snel je bureaublad achtergrond instellen op Windows 10

Wil je een leuke bureaubladachtergrond van je hondje, je kleinkinderen of jouw droomauto? Dan ben je hier op de juiste plaats! 

In deze handleiding ga ik je vertellen hoe je snel en simpel jouw bureablad achtergrond kan instellen op je Windows computer. 

Daarnaast gaan we ook kijken of het mogelijk is om een diavoorstelling en video in te stellen als bureaublad achtergrond. Als laatste laat ik je zien waar je veel mooie achtergronden kan downloaden.

Bureaublad achtergrond instellen in Windows 10

Een bureaubladachtergrond instellen is eigenlijk niet zo heel moeilijk, je moet gewoon weten waar de instelling verborgen staat.

Er zijn een paar verschillende manieren om een achtergrond in te stellen. We bekijken er twee:

Optie 1: via persoonlijke instellingen

Een simpele manier om een achtergrond in te stellen is via je persoonlijke instellingen. Je kan deze raadplegen door (1) te navigeren naar Instellingen > Persoonlijke instellingen of (2) door naar je bureaublad te gaan, op je rechtermuisknop te klikken en daar “Aan persoonlijke voorkeur aanpassen” aan te klikken.

(1)

Open windows 10 instellingen

(2) 

Persoonlijke voorkeur vinden via windows 10 bureaublad

Op beide manieren zou je op het volgende venster terecht moeten komen:

Windows 10 achtergrond veranderen

En hier gebeurt alle magie! Als de foto die je wil gebruiken als achtergrond opgeslagen is op je computer, dan klik je op de knop “Bladeren” en selecteer je de gekozen afbeelding:

Foto kiezen als achtergrond

Klik nu op de knop “Afbeelding kiezen” rechts onderaan. Ga nu maar eens kijken naar je bureaublad! Proficiat, je hebt nu een afbeelding ingesteld als bureaubladachtergrond! 

Optie 2: rechtermuisknop op een afbeelding

Een andere en snellere optie is door naar een afbeelding te gaan in de verkenner. Daar navigeer je naar de foto die je als achtergrond wilt. Wanneer je op de afbeelding op je  rechtermuisknop klikt, verschijnt het volgende menu:

Snel windows 10 achtergrond instellen via rechtermuisknop.

Klik op “Als bureaubladachtergrond gebruiken” om de foto meteen in te stellen als jouw achtergrond. 

Waar vind je bureaublad achtergronden?

Nu dat je weet hoe je jouw achtergrond verandert op je windows computer, vraag je je misschien af waar je mooie afbeeldingen vind. Het internet staat vol afbeeldingen, maar vaak mag je ze niet gebruiken wegens auteursrechten! 

Er zijn websites waar je gratis mooie achtergrond foto’s kan vinden. Ik lijst er enkele op:

Een andere mogelijkheid is om via Google te zoeken naar copyrightvrije afbeeldingen. Het is mogelijk dat er een foto tevoorschijn komt die beschermd is door auteursrecht, dus wees altijd voorzichtig. Ga naar Google afbeeldingen en klik vervolgens op Instellingen > Geavanceerd zoeken

Geavenceerd zoeken op Google afbeeldingen

Helemaal onderaan de instellingen staat er “Gebruiksrecht”. Hier duid  je ‘onbeperkt’ aan!

Achtergrond zoeken op gebruikersrechten

Hoe kan je een foto opslaan?

Wanneer je een mooie foto hebt gevonden, kun je deze makkelijk opslaan op je Windows computer of laptop. Klik erop met je rechtermuisknop en selecteer “Afbeelding opslaan als…”.

Foto opslaan voor te gebruiken als Windows 10 achtergrond

Sla je de afbeelding op waar je wilt. Let wel goed op voor auteursrechten! 

Kan je een diavoorstelling gebruiken als achtergrond?

Absoluut! Wanneer je terug gaat naar persoonlijke voorkeuren zie je onder de titel ‘Achtergrond’ een lijstje staan:

Diavoorstelling gebruiken als bureaublad

Wanneer je hierop klikt krijg je nog meerdere opties, waaronder diavoorstelling! Nu krijg je onderaan nog extra opties zoals om de hoeveel tijd je de achtergrond wil wijzigen, in welke volgorde, enzovoort. 

In plaats van dat je nu 1 foto moet selecteren, selecteer je nu een map die afbeeldingen bevat. Dit impliceert dus dat al de afbeeldingen die je wilt gebruiken in 1 map moeten staan. Wanneer je deze map hebt aangemaakt klik je op “Bladeren”:

Map zoeken voor diavoorstelling

Selecteer de map en klik rechts onderaan op “Deze map kiezen”. En klaar is kees!

Kan je een video gebruiken als achtergrond?

Dit is mogelijk, maar niet zo gemakkelijk. Een video als achtergrond is geen standaard optie in Windows. Je kan hier bekijken hoe je een video kunt instellen als achtergrond.

Conclusie

Het is relatief makkelijk om een nieuwe achtergrond in te stellen. Ook het vinden van foto’s is gemakkelijk met de websites die ik hierboven heb opgelijst. Nogmaals, let zeker op de auteursrechten hé! 🙂 Leer meer over Windows 10.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Computerblog vol advies
Gratis Facebook groep!

Gratis Facebook groep!

We hebben een Facebook groep opgericht waar je elke week tips krijgt over computers. Daarnaast kun je ook hier vragen stellen en wij, en onze leden, zullen antwoorden en dat helemaal gratis! 

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je de link van de groep. 

Je uitnodiging is verstuurd!